Filozófiánk - Családi Tűzhely Alapítvány

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Célok

Filozófiánk


Minden egyén és család megérdemel még egy esélyt, hogy életét önmaga számára teljesebbé tegye.
Tapasztalatból tudjuk, hogy a családterápia hatékony módszer, melynek alkalmazásával támogatni tudjuk a családokat.
Fontos számunkra a változásba vetett hit. Minden élethelyzetben kellő erőfeszítéssel elérhető egy jobb állapot, egy élhetőbb, boldogabb élet.
Hiszünk abban, hogy a családok támogatást kapva átsegíthetőek a nehéz élethelyzeteken, legyenek azok bármilyen kilátástalanok az érintettek számára.
Hiszünk abban, hogy a tünetek gyógyításánál hatékonyabb a kiváltó okok megszüntetése, amivel tartós eredmény érhető el.
A legnagyobb élményeket a családterápiában résztvevők az üléseken, önmaguk és a családtagjaik valódi felfedezése során élik át.

Tapasztalataink alapján valljuk, hogy nem kell különösebb „hajlam” ahhoz, hogy valaki elakadjon életének valamely fontos állomásán, próbatételén. Nem kell pszichiátriai betegnek lenni hozzá, hogy segítségre legyen szükségünk konfliktusaink feloldásához, elég hozzá egy-két korábban fel nem dolgozott trauma, kudarc, nehézség, megrázkódtatás. A pszichoterápia lényege, akár egyénről, akár családról van szó, hogy az előttünk álló akadályokat elsősorban ne a külső körülményekben keressük hiszen azok legnagyobb részére úgysincs befolyásunk , hanem magunkon belül, gondolkodásunkban, értékrendünkben, motivációinkban, és a változtatás igénye is ide irányuljon. Az Alapítvány fő törekvése, hogy ennek elérhetőségét kiterjeszthessük még szélesebb rétegek felé.


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz