Családterápia - Családi Tűzhely Alapítvány

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tevékenységek

Családterápia


A családterápia során párral vagy az egész családdal dolgozunk együtt, vagy azokkal a családtagokkal, akik egy háztartásban élnek és érintettek a problémában.
Az együttélési, együttműködési problémákon kívül számos egyéni pszichés zavar eredete is a családi működés zavarában keresendő, ezért ilyen esetekben is szóba jöhet, hasznos terápiás módszer. Kiemelt jelentősége van a gyermek- és serdülőkori magatartászavarok kezelésében.
A terápia során a figyelem a családi rendszer egészére irányul, a családtagok közötti kapcsolatokra fókuszál. Célunk hozzásegíteni a családokat a számukra leginkább megfelelő működési módhoz, a káros vagy megbetegítő kapcsolati zavarok korrekcióján keresztül.
Mindenkinek megvan a saját szerepe a családban, amit kora, neme, státusza meghatároz. Ezen kívül egyes alrendszerek működnek az egészen belül (szülői, gyermeki stb), amelyek kiegészítik egymást és jó esetben segítik a másikat szerepének ellátásában.
A családterápia önkéntes és az egész család együttműködését kívánja meg.
A hatékony problémamegoldáshoz szükséges a családtagok tevékeny, aktív részvétele.

A családterápiás munka során a Magyar Családterápiás Egyesület által kiadott Etikai Kódexet az egysület tagjaiként magunkra érvényesnek ismerjük el.


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz